PodologIa infantil

 

"En la nostra clínica tenim especial predisposició cap als més xicotets

i som experts en podologia biomecànica infantil."


    Els xiquets i xiquetes són un grup de població vulnerable als estímuls externs que puguen rebre en la seua vida diària. Per això, és imprescindible el control periòdic per a evitar l'aparició de complicacions posteriors que puguen dificultar el correcte desenvolupament . Una avaluació precoç de la forma de trepitjar d'un xiquet/a pot ajudar a evitar moltes patologies en l'edat adulta, realitzant tractaments correctors i preventius. Tenir un bon suport plantar garantirà un millor desenvolupament psicomotriu del xiquet/a i afavorirà la pràctica esportiva del mateix.

 

   Caigudes freqüents, torpessa en caminar sense motiu aparent, dolors plantars i cansament prematur del xiquet ens han d'alertar per a consultar al podòleg.

 

    Molts dels xiquets i xiquetes considerats "maldestres" i que no els agrada l'esport, en realitat tenen una forma de trepitjar que els dificulta i els fa que tinguen menys aptituds esportives i per tant abandonen aquestes practiques, alhora que la falta d'activitat física afavoreix l'augment de pes, que dificultarà encara més la manera de caminar correctament. No hem d'oblidar que el xiquet/a està en una fase de desenvolupament, creixement i formació, i per tant, les alteracions que puga presentar es poden consolidar en aquesta fase per a fer-se permanents en l'etapa adulta. Per això una alteració del suport plantar també afectarà a la col·locació del genoll i la posturologia del xiquet/a.

 

 

 

"Un correcte diagnòstic i tractament de les alteracions estructurals i/o funcionals en peus i cames dels xiquets i

xiquetes (peus plans o cavos, peus valgos o varos, geno valc, etc.) és bàsic per a

permetre que el xiquet es desenvolupe i cresca correctament."

 

 


 

PODOLOGIA DEPORTIVA INFANTIL 

 

      L'edat de partida per a practicar un esport siga d'una forma individual o esports col·lectius cada vegada té un inici més precoç.

 

        Estudis recents sobre les extremitats inferiors, diuen que els xiquets que practiquen un sol esport i comencen a realitzar l'activitat esportiva en una edat massa primerenca tenen major probabilitat de desenvolupar lesions del peu i del turmell. Per això s'aconsella que l'esport en l'etapa infantil hauria de tenir una càrrega d'entrene moderada.


.

"Els pares haurien d'animar als seus xiquets a practicar esport, però mai han d'oblidar

que la competició hauria de ser una mera diversió en l'etapa infantil."

 

 

En l'etapa infantil els ossos són inmaduros, a mès són diferents dels ossos dels adults, per això un ús excessiu en

l'etapa de maduració articular pot causar inflamació dels nuclis d'ossificació.

 

 

"En la nostra clínica se li realitzarà una minuciosa exploració dirigida a la prevenció de lesions

en l'activitat esportiva del xiquet/a."