¿QUÉ ES EL PIÉ REUMÁTICO?

 

 ÉS MOLT FREQÜENT? 

     L'afectació del peu i del turmell en els pacients amb malalties inflamatories és molt comuna. Prop del 50% dels pacients amb artritis reumatoide té símptomes actius que afecten el peu i el turmell. La porció anterior del peu s'afecta en les fases inicials de la malaltia reumática. La freqüència i la severitat de l'afectació augmenten amb la durada de la malaltia. Als deu anys de malaltia reumática, les alteracions de peus i turmells aconsegueix prop del 100% dels malalts.

 

PER QUÈ ES PRODUEIX?

     Les destruccions articulars provoquen deformitat progressiva a causa de l'efecte de la càrrega sobre les estructures debilitades. La incapacitat progressiva i els tractaments amb corticoides contribueixen a l'osteoporosi que augmenta la debilitat del peu i turmell

com a estructures de suport.

     Durant la progressió de la malaltia solen aparèixer fractures per sobrecàrrega que augmenten el dolor en aquests pacients. La lesió tendinosa més freqüent és el trencament del tibial posterior. El tractament deu ser multidisciplinari ja que es precisa la col·laboració entre reumatólogos, rehabilitadores, internistas, podólogos i cirurgians ortopedas.

 

QUÈ ÉS EL PEU REUMÀTIC?

      Les malalties inflamatòries o reumàtiques afecten a múltiples articulacions, quan les alteracions afecten a les articulacions del peu parlem del peu reumàtic.

 

QUINA ÉS LA SEUA SIMPTOMATOLOGIA?

    Les causes més freqüents de consulta són el dolor i la deformitat. Les deformitats que poden observar-se en els malalts reumátics poden ser molt importants.

 

QUIN ÉS EL SEU TRACTAMENT?

   El tractament inicial consisteix en l'aplicació de plantilles i modificacions en el calçat. Quan el tractament ortopodolgic és inefectiu, pot plantejar-se el tractament quirúrgic. El tipus d'operació a realitzar es plantejarà de forma individual.