QuE és el peu diabètic?

El peu del diabètic ha de considerar-se un peu de risc, ja que és més susceptible a patir determinats tipus de lesions.

 

        En un percentatge elevat de pacients diabètics crònics apareixen en els seus peus lesions a nivell de la pell que poden ser agreujades o produïdes per alteracions osteo-articular  que acaben amb alta freqüència en lesions necrótiques ( mort de les cel·lules de la pell ) o infeccioses.

 

        Les lesions dels peus constitueixen una complicació freqüent i a voltes greu en els diabètics. Aquestes alteracions són l'origen d'intensos sofriments, llarga permanència en llit i, de sovint importants pèrdues de parts anatòmiques dels membres inferiors i/o canvis definitius en la seua funció.

 

        En general, les lesions necrótiques  s'atribueixen a la isquemia (disminució de l'aportació sanguínia d'una part del cos) dels teixits per obstrucció arterial, això ocorre en un 30% dels casos, així com a la neuropatía diabètica (falta de sensibilitat) la freqüència de la qual excedeix del 60% dels malalts portadors d'aquesta patologia.

 

         A part del factor vascular (falta de sang) i neuropàtico (falta de sensibilitat), que són considerats responsables en primera línia d'aquestes lesions, també podem agregar el factor infecciós, que rares vegades falta en algun moment de l'evolució del peu diabètic.

 

        Diversos elements conformen la clínica del peu diabètic i no solen donar-se de forma aïllada, i cadascun d'ells empitjorarà el pronòstic. Com és ben conegut les ulceracions del peu en pacients diabètics s'associen a pressions excessives en el peu, siga a nivell plantar o per compressió i/o friccions de parts blanes del nostre peu causades per l'ús d'una calçat inadequat que es veuen incrementades per desviciones digitals ( dits en arpa , galindó ).

 

 

"La presència de pressions excessives en el peu diabètic sense sensibilitat suposa un factor de risc

per a la ulceració del peu."


      En la nostra clínica trobarà professionals que s'encarregaren de la cura i prevenció del peu diabètic d'una forma personalitzada.

 

 

Tractament

     És de vital importància que el tractament de la pell, ungles del peu diabètic siguen realitzes per un podòleg experimentat per tal d'evitar riscos derivats d'un mal diagnòstic. En les nostres clíniques se li assessorarà en:

  • Tractament de dureses.
  • Plantilles personalitzes per a descarregar zones de hipeprosió i així prevenir ulceracions.
  • Aparells correctors per als dits amb la finalitat d'evitar o disminuir hiperpresions
  • Tractament d'ulceracions.