Podologia deportiva

   

  La teua salut és el nostre objectiu. Experts en la cura d'esportistes, creiem que la podologia esportiva és per als nostres esportistes un pilar en la seua cura. Estem especialitzats en exploració biomecànica i en tractament esportiu personalitzat que es basa no solament en les plantilles esportives individualitzades i especialitzades, sinó en:  

  • Valoracions posturals
  • Anàlisis del gest esportiu
  • Programes d'estiramients i recolocació postural
  • Consells bàsics per al calçat i la prevenció de lesions

 


PLANTILLES ESPORTIVES

ESTUDI BIOMECÀNIC

PODOLOGIA ESPORTIVA INFANTIL


   Les plantilles esportives es dissenyen i confeccionen de manera completament personalitzada, amb materials innovadors i d'última tecnologia, responent a uns objectius previs que hauran de comprovar-se en les posteriors controls de seguiment, bàsics per a l'èxit del tractament.

   Els tractaments per a esportistes no solament són una solució per a lesions, sobrecàrregues, tendinitis,… sinó una peça més del seu equipament per a poder practicar d'una forma segura però sobretot efectiva el seu esport. 

 

 

"Creiem que una bona plantilla esportiva pot millorar el rendiment d'alguns esportistes i sobretot protegir-los de possibles lesions."

 

   Per aixo aconsellem a tot esportista, professional o amateur, que es realitze un estudi biomecànic i que si és necessari utilitze una plantilla esportiva personalitzada, acompanyada de tot un pla de seguiment, no únicament com a tractament de lesions sinó com a personalització del calçat, per a aconseguir màxima efectivitat de l'esforç, és a dir, màxima eficiència.

 

"En definitiva disfrutar més,

desgastant-nos menys." 

 

    Els esportistes, són sabedors que la base del seu entrenament són els peus i les sabatilles. Per això, un bon estudi biomecánico, ajuda a prevenir lesions detectant de manera precoç possibles desviacions, recomanar el calçat més adequat a cada atleta i ajudar a l'esportista a solucionar el seu problema, si aquest té el seu origen en una alteració biomecànica del peu.

 

"El podòleg és el professional sanitari capacitat per a realitzar un correcte estudi biomecànic de la petjada per a determinar les causes que poden provocar una sobrecàrrega en el peu."

 

       L'anàlisi biomecánico conta de diferents parts:

  1. Anamnesi: entrevista personal
  2. Exploració en llitera i podoscopi.
  3. Estudi de pressions.
  4. Anàlisi de la marxa.
  5. Diagnòstic.

    L'edat de partida per a practicar un esport siga d'una forma individual o esports d'equip cada vegada té un inici més precoç.

    Estudis recents sobre les extremitats inferiors, mostren que els xiquets que practiquen un sol esport i comencen a realitzar l'activitat esportiva en una edat massa primerenca tenen major probabilitat de desenvolupar lesions del peu i del turmell. Per això s'aconsella que l'esport en l'etapa infantil hauria de tenir una càrrega d'entrene moderada

.

"Els pares haurien d'animar als seus xiquets a practicar esport, però mai han d'oblidar que la competició hauria de ser una mera diversió en l'etapa infantil."

 

   En l'etapa infantil els ossos són inmaduros, a mès són diferents dels ossos dels adults, per això un ús excessiu en l'etapa de maduració articular pot causar inflamació dels nuclis d'ossificació.

 

"En la nostra clínica se li realitzarà una minuciosa exploració dirigida a la prevenció de lesions en l'activitat esportiva del xiquet/a."